鎖住的青春 II

時間過得快,記憶也忘得快,唯有留下幾句給自己.........   把最想忘記的都記下.........

编辑 | 删除 忘不了的傷痛...Flight 93

户口已锁 发布于:

其實我自己唔多想睇見有呢d 電影,無論你從邊一個角度出發~ 好多人會問,而家拍911 係咪早左小小? 但番黎個答案係"唔係"

係之前一個New York一個電影節度,遇難者好多屋企人都去左睇,佢地仲幫左呢部電影好多,佢地仲會講一句" 佢地拎自己條命去換左好多人條命番黎,係值得懷念同支持" 好proud of o個隻!

好多唔係美國人d人對911 無咩感覺,好似我咁,家姐係o個邊,阿媽又岩岩去左o個邊玩,睇住兩坐WTC 無左,又搵唔度佢地,打又打唔通,呢個感覺好難講出黎.睇呢個電影應該會令人更明白身為"主人"個感覺.
一開始一次又一次係close up張機票"flight 93,加個人名,其實好令我反感.好快就劫機,好多時間都放左係機上人質同屋企人d 對話.就算最令人有感觸個飛機撞落黎o個下都無拍,呢d 係應該,絕對應該!

要諗住睇激野就唔好啦,要睇就睇Air Force One 啦.唔好又話人拍得唔好睇,無大場面~大佬~你反轉係美國人黎諗諗啦!

仲有一點係佢地都去搵一班唔係做開戲d人去做,令個真實感加多d, 而拍攝個地方都去左UK,希望令D人唔會咁傷感.而本片更有幾分記錄片感覺.

事件中d 家人對本片都有好多附出,始終佢地都係一班無名英雄!

黎緊仲有一個Oliver Stone 個911 ,唔知又拍成點.

户口已锁 (香港)

男 狮子座