鎖住的青春 II

時間過得快,記憶也忘得快,唯有留下幾句給自己.........   把最想忘記的都記下.........

编辑 | 删除 好好笑的 Monster House

户口已锁 发布于:

其實到而家都攪唔清係"妖怪屋? 怪獸屋? 魔怪屋? 唔知~都唔想知~~Monster House 最好聽!

識我d 人都知我最討厭配音呢家野! 有配音請都唔睇, 不過因為無咩好戲睇 Caribbean 2 無位,Keroro 唔用得coupon屎,Cars 又落哂, 龍虎門番大陸有人請,所以係一個無咩特別準備之下睇左我唔多like 個配音版Monster House.

其實只要睇見Steven Spielberg 同Robert Zemeckis 已經好有期望,特別係Robert Zemeckis ,打從N 咁耐之前已經好鐘意佢,硬係又覺得無咩大運! 拍d戲都好正,但就係無我想像中咁紅,咁出名.有丁屎可惜(但其實佢都好鬼紅下~)

你話佢好靚其實就唔係,特別係Finding Nemo 丫,CARS丫呢d之下,梗顯得唔係好靚,但就絕對收貨,好似一閞始d 葉落咁. D 色做得唔錯,人就好ok 啦, 一個字CG! 佢仲有D 似似地Wallace & Gromit CG 版添~

呢個肥仔真係一絕中之一絕! 絕大部攪笑都係出自佢身上,樣已經好笑,做D 野又低能,講D 野就梗好笑~~真係好正!

我睇個廣東話版,完全係一絕! 好耐無笑得咁開心,仲要係笑完一陣又有得笑,仲要唔係白痴,係大笑位. 好難想像一部卡通D 對白可以咁絕,咁”大人”!

而間屋就無咩特別,可能我係大人啦,唔係細佬仔,HAHA 無咩感覺又嚇我唔度. 最後講呢三條o靚仔同間屋火併o個part 都幾正,做得好靚下.

大家記得睇完之後唔好走住,起左小小字幕之後仲有野睇呢~~~~

户口已锁 (香港)

男 狮子座